fredag 13 januari 2012

Ädel fläskfilé!!

Tänkte slänga upp receptet på kvällens middag! Tyvärr missade jag att ta bilder, men det smakade jätte gott så testa vettja!!

4 port.
Du behöver:

En fläskfilé
En vitlöksklyfta
Ett paket bacon
En burk Creme fraiche
En Kvibile Ädelost
2-3 dl Grädde
Någon god ost att riva över.
Salt
Peppar
Soya.

Hacka vitlök och stek i rikligt med SMÖR.
Skär sedan filén i skivor och stek i vitlökssmöret, salta och peppra. Lägg fläskfilén i en ungsfast form.
När Filén är klar steker du Bacon i samma stekpanna. När Baconet är klart lägger du det uppe på fläskfilén.
Flottet som blir av baconet sparar du i pannan.. Häll sedan i Creme Fraiche, grädden och även ädelosten. När allting smält till en sås har du i lite soya, om du tycker att det behövs, mest för färgen och lite extra sälta.
När såsen är färdig häller du den över fläskfilen och baconet, river över en god ost (om du inte köpt färdigriven typ gratängost) och så sätter du in det i ungen. Ca 200 grader och tills osten fått en fin färg.
Klart!

Servera gärna med potatis.  Kokt, pressad, mos eller vad man nu vill. Vi hade kokt potatis. Gjorde även en sallad då jag inte äter kolhydrater för tillfället.
Gjorde salladen på isbergssallad, ruccola, paprika, tomat och gurka, fetaost och oliver till det choklart!! :-)

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar